Betala och kolla saldo

Hur betalar jag med Luleå Citykortet?

Luleå Citykortet är ett Mastercard och hanteras/används som ett vanligt betalkort som du drar i en kortterminal (använd magnetremsa). Kortet har ej chip eller kod och köpet genomförs därför som ett signaturköp och ska alltid dras genom betalterminalen med magnetremsan.

Vid köptillfället uppger du hur mycket du vill betala med Luleå Citykortet. Har du inte tillräckligt med pengar på kortet går inte köpet igenom. Det är därför viktigt att känna till aktuellt saldo. Du kan delbetala med Luleå Citykortet om varan/varorna kostar mer än du har på kortet. Uppge då först hur mycket (vilket belopp) du vill betala med Luleå Citykortet och genomför denna transaktion först, resterande belopp betalas med annat betalkort eller kontant och köpet avslutas med denna transaktion (annat kort eller kontant) i samma kassaköp.

Som innehavare av Luleå Citykortet ansvarar du själv för att kontrollera aktuellt saldo. Kortet är förbrukat när saldot är noll. Kortet kan inte fyllas på igen.

Saldokontroll

Du kan kontrollera hur mycket pengar som är tillgängligt på Luleå Citykortet på följande sätt:

Saldokontroll via webb:
På baksidan av Luleå Citykortet hittar du ett 16-siffrigt kortnummer samt säkerhetskod. Dessa uppgifter skriver du in på webbplatsen Get My Balance.

Saldokontroll via telefon (automatisk):
08-525 007 74.

Kundsupport (personlig):
08-22 50 30.

Du kan även kontrollera ditt saldo på Luleå Citykortet i automater placerade i Luleås gallerior; Smedjan, Shopping och Strand.